Itineraris

Descobreix els millors llocs i viu experiències úniques

Santa Eugènia de Berga és una localitat situada a la comarca d'Osona. Aquesta petita població té una gran riquesa històrica i cultural i té nombrosos llocs d'interès turístic que poden formar part d'un itinerari molt interessant.

Un primer lloc que recomanem visitar a Santa Eugènia de Berga és el Casal d'Heures o la Sala d'Heures on trobem una gran roureda, amb roure martinenc i boix, essent un dels pocs boscos que es conserven amb aquesta vegetació típica de la Plana.

Un altre lloc que no pot faltar en un itinerari per Santa Eugènia de Berga és la ruta del sender PR C-93 que recorre el municipi fora del nucli urbà, passant pels paratges més significatius en un passeig que pot gaudir-se un matí de cap de setmana.

Per als amants de la natura, Santa Eugènia de Berga és un lloc ideal per fer senderisme i gaudir de la bellesa de l'entorn. El poble està envoltat de muntanyes i zones naturals, com les fonts del terme, entre les quals destaquen la font Rodona, la font Xica, la font del Rossinyol, la font de Fontanelles, la font del Paradís i la font d'en Manon.

Finalment, no en pot faltar una ruta pels Refugis de l’Aeròdrom de Vilatorta, el camp d’aviació, Sala-d’Heures i Santa Eugènia de Berga, una ruta circular de 9 km que recorre els voltants de l’antic camp d’aviació de la Guerra Civil de diferents municipis: Santa Eugènia de Berga, Sant Julià de Vilatorta i Calldetenes.

En resum, Santa Eugènia de Berga és un poble amb molt d'encant i riquesa històrica i cultural, que ofereix una gran quantitat de llocs interessants per visitar i activitats a l'aire lliure.

Darrera actualització: 17.01.2023 | 08:45

Imatges

Darrera actualització: 17.01.2023 | 08:45