Introducció

Situació


El nostre poble es troba al bell mig de la plana de Vic, al sud de la ciutat capital de la comarca d’Osona.

Pel lloc on es troba dins de la plana, el seu terme és bàsicament pla. Amb una extensió de 6,34 km2, ampliats amb les 400 ha segregades del municipi de Taradell, els desnivells li són donats pels 480 mts en el curs del riu Gurri (sector NW del terme), i els 580 de la serra de Sant Marc i el serrat de Puigsacost, des de on es divisa una panoràmica impressionant de tota la part nord de la plana de Vic, el massís del Montseny (Matagalls), les Guilleries, el Collsacabra i el Pirineu, amb el Puigmal com a punt més alt.

El nucli antic de la població, al costat de l'església romànica dels s. XI i XII, és troba a 530 mts.

La principal via de comunicació amb les poblacions veïnes, Taradell i Vic, és la carretera comarcal B-520, que creua pel mig del terme, que té un format més o menys de circumferència, de nord a sud. La via secundària és la carretera de Sant Marc, que enllaça amb la carretera de Vilalleons. D’aquestes dues vies en surten les branques que donen accés a totes les masies i indústries del nostre poble.

Delimita amb el termes municipals de Vic, Malla, Taradell, Vilalleons (Sant Julià de Vilatorta) i Calldetenes i forma part del bisbat de Vic.

Darrera actualització: 25.11.2020 | 16:53
Darrera actualització: 25.11.2020 | 16:53