Refugis de l’Aeròdrom

Visita al camp d'aviació de Vilatorta


L'Aeròdrom Vilatorta és un lloc històric i turístic de gran importància per a la regió de Santa Eugènia de Berga. Aquest antic camp d'aviació de la Guerra Civil avui és una ruta de senderisme de 9 km que travessa els termes municipals de Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga.

La ruta comença al castell de Sala d'Heures, que durant la Guerra Civil va ser la llar del Govern de la República. Un cop iniciada la ruta, els visitants poden veure diferents refugis i estructures relacionades amb l'aviació, com ara un polvorí i un hangar. A més, el paisatge que es veu des de l'aeròdrom és senzillament espectacular, amb vistes panoràmiques de la regió.

La ruta es pot fer a peu i dura aproximadament 2 hores i 40 minuts. És una oportunitat única per conèixer la història de la regió i gaudir d'un paisatge espectacular. L'Aeròdrom Vilatorta és un lloc ideal per a aquells interessats en la història i la natura, i és una visita recomanada per a tots els que visiten Santa Eugènia de Berga.

Darrera actualització: 17.01.2023 | 11:04
Darrera actualització: 17.01.2023 | 11:04