Concert de violí i violoncel a l'església romànica

Dissabte, 25 de març de 2023 de 18.00 h a 19.30 h

A càrrec de Miquel Muñiz i Mariona Camats.

El concert el començarà el violinista Miquel Muñiz interpretant l'Allemande, la Sarabande i el Tempo di Borea de la primera partita per a violí sol en Si menor de J.S.Bach. Les sonates i partites per a violí sol les va compondre el 1720 mentre ocupava el lloc de mestre de capella a Köthen. A continuació, la violoncel·lista Mariona Camats n'interpretarà el Preludi, l'Allemande i la Courante de la tercera Suite per a violoncel sol, que data també aquesta època. Les 6 Suites varen ser ''redescobertes'' per Pau Casals a finals del s.XIX i des d'aleshores són considerades de les majors obres per a violoncel de la història.

La segona part del concert serà a duo, començant amb El Castell Interior del compositor letó Pēteris Vasks, una obra meditativa però contrastada composta el 2013 i inspirada en la mística del s.XVI. A continuació interpretarem la Melodia Irlandesa (Irish Melody) de la gran compositora i violista anglesa Rebecca Clarke. La va compondre el 1918 però ha estat al 2015 quan ha estat redescoberta.

A la tercera part del concert tornarem a Bach interpretant algunes de les invencions per a dos veus i simfonies a tres veus.
Acabarem el concert amb les variacions sobre ''La Follia'' de Manuel Lipstein. La Follia és una melodia d'origen espanyol que es coneixia a la Europa del s.XIV i que es posà molt de moda a l'època barroca. Molts compositors com Corelli, Lully o Geminiani varen escriure les seves pròpies variacions d'aquesta melodia tan coneguda. 

PROGRAMA 


J.S.BACH: Partita n.1 per a violí sol  
       • Allemande
       • Sarabande
       • Tempo di Borea

J.S.BACH: Suite n.3 per a violoncel sol
       • Preludi
       • Allemande
       • Courante

P.VASKS: El Castell Interior

R.CLARKE: Irish Melody

J.S.BACH: Invencions i Simfonies a dos i tres veus
* Invenció n. 1 en Do M
* Simfonia n. 2 en Do m
* Invenció n. 10 en Sol M
* Invenció n. 13 en La m
* Simfonia n. 4 en Re m
* Invenció n. 4 en Re m
* Invenció n. 9 en Fa m
* Invenció n. 8 en Fa M

M.LIPSTEIN: Variacions sobre La Follia

 

Quin cost té:

gratuït

Adreça:

Església romànica

Darrera actualització: 20.03.2023 | 23:20