Presentació de la novel·la CAIMO de Toni Strubell

Divendres, 13 de gener de 2023 de 20.00 h a 21.00 h

Toni Strubell ens presenta la seva darrera novel·la, Caimó, acompanyat de l'alcalde de Santa Eugènia de Berga, Xavier Fernández i del periodista Jordi Vilarrodà.

Caimó és una novel·la que té com a protagonista un dels grans revolucionaris catalans del segle XIX, l'encara força desconegut Pere Caimó (1819-1878). Fill de Sant Feliu de Guíxols, va formar part d'una família d'indianos que s'establiren a Puerto Rico al primer terç del segle XIX. Visqué uns 30 anys a la inquieta ciutat de Mayagüez i va tornar a Catalunya per convertir-se, quasi de la nit al dia, en l'indiscutible líder del republicanisme federal gironí i capitost del fascinant Foc de la Bisbal (1869). Carles Rahola el va considerar un dels grans herois de la història catalana.

Va liderar els grans moviments socials a la seva ciutat, que el va elegir alcalde en diversos moments del Sexenni Democràtic. Diputat més votat per Girona, va aixoplugar el naixement de la Primera Internacional i va fer construir una muralla a Sant Feliu per defensar la ciutat de l'atac dels carlins.

Adreça:

Sala de plens de l'Ajuntament

Darrera actualització: 04.01.2023 | 11:18