Presentació del llibre "Tots els colors del negre" de Jordi Borràs

Divendres, 7 d'octubre de 2022 de 20.00 h a 22.00 h

Presentarà l'acte en Genís Pratdesaba i es durà a terme una conversa entre l'autor i l'Àlex Pujols (músic) i Carles Dachs (escriptor).

A la Terra Alta, davant la descoberta d’una bomba nazi que havia llençat la Legión Cóndor, un Jordi Borràs adolescent pren consciència que la memòria i la justícia són els millors antídots contra el feixisme.

Reconegut en l’actualitat com un dels grans fotoperiodistes del nostre país, l’autor d’aquesta obra ha documentat com ningú l’augment de l’extrema dreta a Catalunya durant els darrers anys. La persecució de la ultradreta i les seves amenaces impunes l’han empès a ampliar el focus amb diversos viatges per Europa —Polònia, Grècia, Itàlia, Portugal, França, Alemanya…— per contextualitzar i denunciar com el populisme xenòfob acumula poder tant a casa nostra com arreu del continent. Què els mou, com actuen, què els uneix i què els fa créixer.

El resultat de tots aquests anys de feina i compromís a peu de carrer és una crònica viva i vibrant en clau catalana i de dimensió europea, una investigació periodística de primera magnitud, un relat sense ficció de lectura àgil i necessària per entendre l’abast del perill que tenim a sobre.

 

Biografia de l'autor

Jordi Borràs (Barcelona, 1981)  és fotoperiodista freelance i membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Actualment és cap de fotografia del magazín La Mira i col·labora, entre altres mitjans, amb El Món i la revista basca Argia. Ha dedicat bona part de la seva obra professional a investigar i documentar l'extrema dreta i el nacionalisme espanyol a Catalunya. També ha publicat reportatges a capçaleres especialitzades amb la investigació de la ultradreta com la investigació de la ultradreta com la publicació sueca Expo, la britànica Hope not Hate o la capçalera alemanya Antifashistische Infoblatt.

A Ara Llibres ha publicat prèviament amb èxit les obres Dies que duraran anys, La força de la gent i L'any sense primavera.

Adreça:

Sala de plens de l'Ajuntament

Darrera actualització: 07.10.2022 | 10:19