14 de juny, dia mundial del donant de sang.

Diumenge, 13 de juny de 2021 a les 00:00

El Dia Mundial del Donant de Sang té per objectiu sensibilitzar a tothom sobre la necessitat de sang i productes sanguinis segurs per a transfusions i sobre la contribució fonamental que fan els donants de sang voluntaris i no remunerats als sistemes nacionals de salut.

Aquest 2021, el lema del Dia Mundial del Donant de Sang serà "Dona sang i fes que el món segueixi bategant". El missatge destaca la contribució essencial que fan els donants de sang per mantenir el ritme del món, salvant vides i millorant la salut dels altres, reforçant la crida mundial perquè més persones arreu del món donin sang amb regularitat i contribueixin a una millor salut global.

Un enfocament especial de la campanya d'aquest any serà el paper dels joves per garantir un subministrament de sang segur. En molts països, els joves han estat a l'avantguarda de les activitats i iniciatives encaminades a aconseguir un subministrament de sang segur mitjançant donacions de sang voluntàries i no remunerades. Els joves formen un gran sector de la població en moltes societats i, en general, estan plens d'idealisme, entusiasme i creativitat.

Els objectius específics de la campanya d'aquest any són:

* Donar les gràcies als donants de sang i crear una consciència pública més àmplia sobre la necessitat d'una donació de sang regular i no remunerada.

* Promoure els valors comunitaris de donació de sang per millorar la solidaritat i la cohesió social.

* Animar els joves a acceptar la crida humanitària de donar sang i inspirar a altres col·lectius a fer el mateix.

* Celebrar el potencial dels joves com a socis en la promoció de la salut.

El vostre suport i participació activa promovent la necessitat de donar sang entre familiars, amics, companys i coneguts ens ajudarà a garantir un major impacte, potenciant la idea global de que donar sang és un acte solidari que salva vides i que els serveis sanitaris que brinden sang i productes sanguinis segurs són un element essencial de tot sistema d'atenció mèdica.

Més informació: https://www.donantsdesang.cat/ca/node/1173

Darrera actualització: 13.06.2021 | 21:48

Vídeo - Àudio