Marxa dels vigatans

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 09:00

Un any més La Marxa dels Vigatans tornarà a prendre les places i els carrers per reivindicar la necessitat de recuperar les llibertats nacionals, celebrar la Diada Nacional de Catalunya a la comarca d’Osona i commemorar dels fets de 1714. 

A 2/4 de 7 de la tarda a la plaça major de Santa Eugènia de Berga hi haurà un refrigeri per esperar a la colimna provinent de Taradell, que està previst que arribi cap les 7.

La marxa, que enguany arriba a la seva vintena edició, també representa el compromís amb la memòria dels homes i dones que, de forma anònima, van dedicar i dediquen el seu temps a fer créixer el país que volem, sempre millor. La proposta d’enguany passa per un format més popular i associacionista en una nova ubicació, ja que l’acte central es traslladarà de la plaça Major a la plaça de la Catedral.

El proper divendres 9 de setembre de 2022, a partir de les 9 del vespre, començarà aquesta vintena edició amb la concentració de les columnes a la plaça Major de Vic per, moments més tard, iniciar la marxa fins a la plaça de la Catedral on tindrà lloc l’acte central d’aquest 2022. 

El muntatge, a banda de recrear històricament els fets de 1705, també comptarà amb diferents artistes i disciplines,com ara l’Orfeó Vigatà, la cobla Cani-Go!, l’actor Joan Crosas o la cantautora gurbetana Judit Puigdomènech (Ju); així com amb les intervencions de Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, i Toni Anguera, fotògraf i muntanyenc gurbetà, que farà el ja tradicional diàleg de compromís amb l’infant, paper que aquest any recau sobre Alguer Rovira, de Santa Eulàlia de Riuprimer. 

 .

 

#20AnysEnMarxa
Més Info 👉 @OmniumOsona

Darrera actualització: 08.09.2022 | 08:51