Arriba a Santa Eugènia la recollida selectiva avançada

Dijous, 15 de juny de 2023 a les 12:30

Santa Eugènia de Berga se suma a la implantació de l’ús dels cubells xipats per a la fracció orgànica i la fracció resta, que ja s'està portant a terme a altres municipis de la comarca d'Osona.

La implantació de la recollida porta a porta a Santa Eugènia de Berga va suposar un gran salt qualitatiu de la nostra recollida selectiva. Actualment, però, costa millorar les dades de recollida selectiva. Implantar l’ús de cubells xipats és precisament aquest pas de qualitat cap a nivells de tria molt més alts. És un simple canvi que els que fan correctament la tria ni tan sols notaran. I els que encara no ho fan prou bé, els donarà l’oportunitat de corregir-ho.

 Amb aquest canvi es pretén incrementar la participació. Encara hi ha ciutadans que van als municipis veïns amb contenidors a llençar els seus residus o que abandonen bosses no seleccionades. També es busca millorar la qualitat, atès que a vegades encara llencem alguns residus a la fracció que no toca.

Cada cubell xipat és exclusiu d’una llar i per tant és intransferible. A casa podem seguir fent servir altres cubells si ens és més còmode, però per treure la brossa al carrer, ho hem de fer sempre amb el corresponent cubell xipat. Heu de fer la tria com sempre, no hi ha cap novetat en això. La novetat és que a partir d’ara, els dies que toqui treure la fracció orgànica o la fracció resta, ho haureu de fer amb el nou cubell xipat que us donarem per a cada fracció.

A partir del 15 de juliol és obligatori l’ús dels nous cubells, per tant a partir d’aquesta data, aquestes fraccions de residus no es recolliran en cap altre cubell, ni tampoc si es deixen sense cubell. Els podeu utilitzar des del moment que els reculliu.

El dimarts, 20 de juny a les 8 del vespre, es durà a terme una sessió informativa a la Sala de plens de l'Ajuntament.

La recollida dels nous cubells xipats d’orgànica i resta es durà a terme a la nau d’entitats (C/Tramuntana,4) els següents dies:

  • 26 i 28 de juny  i 1 de juliol de 9 a 15
  • 27,29 i 30 de juny de 15 a 20

Cal portar el formulari que us ha arribat a casa degudament omplert i signat.

Darrera actualització: 15.06.2023 | 12:13