Comunicat en relació al tancament de l'oficina del BBVA

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 00:00

Benvolgudes veïnes i veïns,

Des de fa uns dies que som coneixedors que el proper dia 21 de novembre d’enguany tancarà definitivament l’oficina del BBVA que tenim al nostre poble, el que suposarà la pèrdua d’un servei públic molt preuat.

L’argument de l’empresa per prendre aquesta decisió és l’execució de l’ERO aprovat pel BBVA.

És important posar de manifest la unilateralitat d’aquesta decisió. Cap responsable del BBVAs’ha posat en contacte amb l’Ajuntamentper informar del tancament de l’oficina, impedint qualsevol contacte que hagués pogut servir per valorar els greus perjudicis que comportala decisió,especialment a les persones grans o sense mitjans per a desplaçar-se a municipis veïns, i per treballar en alternatives.

Des de l’Ajuntament estem coordinant una sèrie d’accions per poder traslladar als responsables del BBVA el nostre desacord amb aquesta decisió i instar-los a reconsiderar-la:

  1. Recollida de signatures: coordinats amb els comerciants del municipius volem demanar que col·laboreu signant el document que trobareu al comerços del poble, a l’Ajuntament i al següent enllaç https://chng.it/yJjfgKB6HC.  Aquestes signatures, que es faran arribar als responsables del BBVA i a organismes públics, ens serviran per explicar públicament que rebutgem frontalment aquesta decisió.
  2. Coordinació amb la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya: des de l’Ajuntament estem en contacte amb la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, la qual ens ha comunicat que està en un procés de negociació amb directius de diferents entitats bancàries (BBVA, Santander, CaixaBank i Sabadell) per intentar trobar alguna solució alternativa al tancament de moltes de les oficines que aquests bancs estan duent a terme des de fa un temps.
  3. Coordinació amb el Consell Comarcal d’Osona: hem comunicat al President del C.C.O. la situació i li hem exposat la necessitat de treballar aquesta qüestió des d’un punt de vista supramunicipal. Ens ha ofert tota col·laboració i  farà arribar aquesta proposta a la resta d’alcaldies d’Osona per fer un front comú.
  4. Moció rebutjant la decisió: des de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga s’aprovarà una moció institucional rebutjant el tancament de l’oficina del nostre poble i on s’estendrà la mà al BBVA periniciar un diàleg que ens permeti obrir un escenari alternatiu i capaç de satisfer a ambdues parts.

Malgrat disposar de poc marge de temps per evitar el tancament del dia 21 de novembre, és important intentar-ho. El nostre objectiu és el de sol·licitar un ajornament del tancament i l’inici d’un procés de negociació per trobar una alternativa que no suposi la pèrdua definitiva d’aquest servei.

Recordeu, necessitem la vostra col·laboració: signeu el document de recollida de signatures que trobareu als comerços. Els recollirem el proper dilluns dia 15/11/21.

Moltes gràcies per endavant. Us anirem informant de les novetats que vagin sorgint.

L’equip del govern municipal

 

Darrera actualització: 12.11.2021 | 09:13