Constitució de l'AMEP

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 00:00

El dia 23 de febrer es va constituir formalment l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP) de la qual Santa Eugènia de Berga en forma part.

Un total de 74 municipis i quatre entitats han participat en l'acte de constitució de la nova entitat, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Terrassa i que serà presidida pel mateix ens local.

Terrassa presideix des d'avui la nova Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública (AMEP), que té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

La presidència de l'AMEP l'ocupa el regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero. La vicepresidència recau en l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijoan; la secretaria, en el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia i la tresoreria en la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra.

Com a nou president de l'AMEP, Carles Caballero, ha destacat que «els municipis i la societat civil, units, som molt més forts. I haurem de ser molt forts si volem assolir els objectius que ens hem plantejat a l'AMEP, com són impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica, de les que depèn, en bona mesura, la transició energètica cap a un model just, democràtic i sostenible».

Podreu trobar més informació al següent enllaç: https://www.sostenible.cat/noticia/es-constitueix-la-nova-associacio-de-municipis-i-entitats-per-lenergia-publica-amep

Darrera actualització: 01.04.2021 | 16:21