Consulta sobre l'impuls del projecte de Bicibús

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 00:00

Des de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga estem treballant per impulsar el projecte de bicibús a l’escola del nostre municipi.

En tractar-se d’un projecte d’autogestió per part de les famílies usuàries hem cregut oportú dur a terme una enquesta a totes els famílies de l’escola Jacint Verdaguer per tal de saber el seu parer.

Aquí trobareu l'enllaç del qüestionari: bit.ly/3uPfg5o

  • Què és el Bicibús?

És un projecte comunitari i col·laboratiu impulsat des de Canvis en Cadena que implica a tota la comunitat educativa per promoure el canvi d’hàbits en la mobilitat. 
Es tracta de l'experiència de bicibús més gran d'Europa, amb més de 250 infants pedalant cada divendres cap a 9 escoles d'Osona.

  • En què consisteix?

Els infants van de casa a l’escola amb bicicleta, i ho fan en grup.  En funció de l’edat poden anar acompanyats per persones adultes. 
L’organització i coordinació és per part de les famílies, a través de l’AFA o AMPA de l’escola i amb el suport de l’Ajuntament. 
L’itinerari de les línies del bicibús s’escull en funció de les zones on viuen les  famílies.

  • Quins objectius té?

El primer és promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l'emergència climàtica. També ho és adquirir noves habilitats i més autonomia personal.I per últim, millorar la salut i rendiment escolar dels infants.


Circular en grup té moltes avantatges i es creen sinergies entre alumnes i entre famílies, però la més important és la seguretat, ja que la resta de vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup.

Podreu trobar més informació al següent enllaç:  https://bicibus.cat/projecte

Darrera actualització: 04.06.2021 | 11:49