Diada Nacional de Catalunya

Divendres, 9 de setembre de 2022 a les 15:00

Avui, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, cal refermar-nos en el compromís de de defensa dels drets col·lectius i individuals del nostre país, que avui com mai es troben tan amenaçats.

L'Ajuntament de Santa Eugènia de Barga s'adhereix al manifest de l'AMI per la Diada d'enguany:

"Si mirem enrere, veiem una nació carregada d’història. Un poble que ha persistit com a tal des de fa més de 1.000 anys i que, tot i les adversitats, ha estat capaç de mantenir la nostra llengua, cultura i tradicions. Aquestes arrels tant profundes i de les quals ens hem de sentir ben orgullosos, ens donen la solidesa per construir el present i el futur amb fermesa i determinació. Cada època ha tingut les seves amenaces i hem lluitat sempre per mantenir i ampliar els que ens dona identitat: la nostra essència. Si vam ser capaços de superar el Decret de Nova Planta o la fosca etapa del franquisme, hem de recomposar-nos i refer-nos de la ferotge repressió en forma de judicis, presó i exili, i de la retallada dels nostres drets i llibertats en els darrers anys.

Ara fa 5 anys de tots els fets de l’1 d’octubre. De la preparació del Referèndum, de les lleis de desconnexió, de les grans manifestacions i mobilitzacions per tot el país, de la multitudinària Diada al centre de Barcelona, de tot el moviment popular i de la culminació d’un procés democràtic en defensa d’un dret fonamental com és el dret a l’autodeterminació.

Ho vam tenir a tocar però no va ser possible. No cal lamentar-se més ni buscar culpables sinó que cal treballar per crear una nova oportunitat. Des de la unitat de totes les forces polítiques i del treball conjunt amb les entitats. Sense excloure ningú, perquè precisament en aquesta gran tasca, en aquest repte, hi hem de ser tots i totes. Tothom que vulgui treballar per la independència de Catalunya, des de la seva diversitat, hi serà benvingut. El moviment independentista català és i serà un moviment que abraça les diferències perquè totes i cadascuna de les visions que ens aporten, sumen i multipliquen. I continuarem mobilitzats per reivindicar els drets nacionals que ens són propis. De forma pacífica i democràtica, perquè la Via Catalana seguirà sempre aquest model. Cercant el diàleg i amb la mà estesa a qualsevol pacte o negociació. Però mobilitzats, perquè la força que tenim l’hem de fer visible sempre i cada dia als carrers, amb la mobilització constant que expressa i dona veu a les nostres reivindicacions. Amb el món local com a xarxa territorial decisiva en l’estratègia nacional. Alcaldes i alcaldesses vam ser peça clau en la celebració del Referèndum perquè som els representants més directes de les viles i ciutats catalanes. Som diversos, som plurals i tenim una capil·laritat que ens dona molt valor com a element estratègic en la construcció de la República Catalana.

En aquesta Diada del 5è aniversari de l’1 d’octubre cal fer, més que mai, una crida a la unitat d’acció. Si volem arribar a bon port, hem d’anar tots a la una i fer les renúncies que calgui en els nostres plantejaments per facilitar una àmplia entesa que ens porti cap a la República. Us assegurem que els alcaldes i les alcaldesses ho farem amb decisió i fermesa. Perquè la determinació que veiem cada dia en els nostres veïns i veïnes ens encoratgen a treballar des d’una perspectiva local però en clau nacional. No defallim en la recerca del nostre objectiu i estem més forts i convençuts que mai per fer possible la independència del nostre país.

Visca Catalunya Lliure!"

Darrera actualització: 11.09.2022 | 10:22

Enllaços

Imatges