El batec de Santa Eugènia de Berga

Dilluns, 2 de gener de 2023 a les 10:05

Les últimes edicions del calendari municipal han destacat les característiques que ens identifiquen com a comunitat que som. 

S’ha anat des del més genèric al més concret i fonamental. Així, tenim que l’any 2021 es va dedicar a la llengua catalana com a tret identitari nacional. L’any 2022 es va dedicar al patrimoni històric, cultural i natural del nostre poble. És per això, que el calendari de 2023 vol ser un homenatge al que podríem anomenar el nostre patrimoni humà, que fa de Santa Eugènia de Berga un poble únic, amb una identitat i característiques pròpies, que ens identifiquen i uneixen. El reflex d’aquest patrimoni humà, que el conformen totes les veïnes i veïns, el trobem en el conjunt d’entitats i associacions que existeixen al nostre municipi. Les entitats i associacions són el cor del nostre poble. És una realitat incontestable que són els actors imprescindibles en la dinamització de la cultura, la música, l’art, l’educació en el temps lliure, l’esport, la defensa del patrimoni i el territori, la diversitat o la festa. No podem oblidar que, malgrat que cada una té les seves peculiaritats i la seva diversitat, totes aquestes entitats i associacions tenen com denominador comú l’organització voluntària de persones que busquen un interès comú, sense ànim de lucre i en benefici de la comunitat. Són la garantia d’una societat forta, plural i amb capacitat per donar resposta a les seves pròpies necessitats. Potencien la cohesió social i creen xarxa ciutadana, alhora que persones emprenedores, crítiques i responsables.

És per tot això que és de justícia fer un reconeixement al nostre teixit associatiu, que es configura com a clau en la construcció d’una societat més dinàmica, emprenedora i participativa, com a factor essencial per al progrés social i l’evolució de Santa Eugènia de Berga.

Darrera actualització: 09.01.2023 | 13:14