Entrega del premi Anastasi Aranda

Divendres, 27 d'octubre de 2023 a les 00:00

Certament convocat conjuntament pels ajuntaments de Taradell, Santa Eugènia de Berga, del Brull, Seva i Viladrau, i que enguany arriba a la seva 4a edició.

Divendres 3 de novembre a les 7 de la tarda, tindrà lloc al Teatre Àngel Guimerà de Santa Eugènia de Berga, l’entrega del Premi Anastasi Aranda al millor treball de recerca de batxillerat.

Un premi creat amb l'objectiu d'estimular la investigació feta en català sobre qualsevol àmbit cultural tot reconeixent el millor treball de recerca dels alumnes de batxillerat. A més de ser un homenatge a Anastasi Aranda (1901–1958), que va ser mestre de Taradell entre els anys 1933 i 1939, quan va ser denunciat, pres i jutjat per un Consell de Guerra que el va condemnar a 15 anys de presó i va ser donat de baixa com a mestre. Quan va sortir de la presó, el 1943, no va recuperar el seu títol de mestre, i va començar a fer classes particulars a les cases de pagès i de repàs, als vespres a casa seva. Després va treballar al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, i a la Garriga, on va morir mentre feia classe.  

Darrera actualització: 27.10.2023 | 11:01