Inici de la fase de votacions per escollir l'avantprojecte de millora dels encontorns de l’església

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 00:00

Des d’avui, i fins el diumenge dia 19 de juny, tots els veïns de Santa Eugènia majors de 16 anys podran votar un dels tres avantprojectes de millora dels encontorns de l'església.

Els objectius generals del projecte de millora són crear un gran espai tipus plaça al centre històric del poble; així com, dignificar l’església romànica, que data del s.X i està considerada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Els tres avantprojectes son iguals però difereixen en la situació de la garrafa. La seva presència o absència genera espais radicalment diferents i si es manté o no ens toca decidir-ho a tots. La garrafa és un element molt voluminós, construit els anys 50 mentre es duien a terme obres de restauració de l’església, i físicament enganxat al temple romànic. La funció de la garrafa era la de servir com a espai provisional on celebrar-hi actes religiosos, amb la ferma voluntat de ser enderrocada un cop les obres haguessin acabat. Per varis motius aliens a la voluntat dels veïns i veïnes del poble, però, ha perdurat fins a dia d’avui. No presenta valor històric ni patrimonial comparable al de l’església i els seus usos son molt limitats.

Abans de votar us recomanem que mireu el vídeo de la presentació dels avantprojectes, en el qual l'Alcalde Xevi Fernández i l'equip redactor de les tres propostes exposen i expliquen les tres opcions. El vídeo el trobareu al següent enllaç https://youtu.be/U2Vnv9waksk.

També podreu trobar tota la informació en aquesta mateixa web  https://www.santaeugenia.cat/actualitat/noticies/santa-eugenia-decideix-millora-dels-encontorns-de-lesglesia.html; i a la plataforma de participació https://participa311-santaeugeniadeberga.diba.cat/processes/remodelacioencontornsesglesia

Per fer-ho heu d’entrar a la plataforma  https://participa311-santaeugeniadeberga.diba.cat/processes/remodelacioencontornsesglesia, registrar-vos si no ho heu fet abans (nom i cognoms i un correu electrònic), iniciar la  sessió i escollir un dels tres avantprojectes.

Per votar heu de clicar l’opció “Dona suport” a la proposta que preferiu. A continuació la plataforma us demanarà DNI i data de naixement.Un cop fet us apareixerà “Ja li has donat suport”.

Decidim entre tots quin centre històric volem!

Darrera actualització: 13.06.2022 | 17:42