La pandèmia segueix activa, no ens relaxem

Dijous, 1 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquests últims dies s’ha detectat un augment significatiu de casos positius per SARS-CoV-2 a Catalunya, la majoria produïts en trobades de grups familiars i socials. 

 

Aquest augment dels casos es deu a la molt elevada transmissibilitat de la variant Delta de la COVID19, la qual ja és pràcticament la majoritària a Catalunya.

Aquesta variant és extremadament contagiosa i degut al fet que encara no hi ha prou persones vacunades per assolir la immunitat de grup, fa que aquesta variant s’estigui escampant àmplia i ràpidament pel nostre territori.

És molt important que seguim minimitzant el risc de transmissió: mans-distància-mascareta-ventilació, especialment amb aquelles persones que encara no han finalitzat del tot el procés de vacunació (el qual finalitza unes dues setmanes després de l’última dosi). 

Segons dades oficials del web Dades Covid del Departament de Salut, aquesta última setmana tenim un risc de rebrot molt alt, una Rt de 2,42 (la pandèmia torna a créixer) i una incidència acumulada alta.

Hem de seguir protegint-nos. La pandèmia segueix activa, no ens relaxem.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 18:41