Nova àrea d'aportació municipal

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 00:00

Fa uns dies van començar les obres de creació de la nova àrea d’aportació municipal,un espai on hi trobarem contenidors per a residus de les fraccions orgànica, multiproducte, vidre i rebuig.

La manera habitual de la que ens hem de desfer dels residus domèstics és el sistema porta a porta. Aquest sistema, que es va instaurar al nostre municipi ja fa uns anys, té com a objectiu dur a terme una gestió més eficient i més responsable mediambientalment dels residus que generem al nostre municipi. Permet reciclar i, a banda, fa que el cànon que rep l’Ajuntament per aquest servei sigui superior.

Contràriament, quan no separem bé els residus i els portem a l’àrea d’aportació, aquests s’han de dur a un abocador. Això provoca un encariment del servei de recollida de residus i disminueix substancialment el cànon que rebem. Per posar un exemple, fer venir un camió per a que buidi l’àrea d’aportació cada cop que els residus no estan correctament separats té un cost d’uns 1.000€. Aquest any l’hem hagut de fer venir varies vegades.

L’objectiu de les àrees d’aportació és el d’oferir un servei d’ús puntual i esporàdic que permeti el reciclatge dels residus, per exemple, quan en tinguem molts d’acumulats a casa per algun fet excepcional i ens sigui necessari dur-los a reciclar, com passa pels volts de Nadal amb el paper i cartró.

Quan fem ús de l’àrea d’aportació cal dur-hi els residus correctament separats per fraccions. No poden estar barrejats ja que això n’impossibilita el seu reciclatge.

A més, és important recordar que hi ha residus que no poden dur-s’hi: pintures, runes, mobles, matalassos, bombetes, peces de motor, eines, llibres, etc. han de dur-se directament a la deixalleria o bé utilitzar el servei de recollida de voluminosos en aquells residus pels que pugui sol·licitar-se.

Degut al mal ús reiterat que actualment se’n fa, la nova àrea d’aportació estarà coberta, amb accés restringit i amb sistema de videovigilància tan interior com perimetral, de manera que qualsevol persona que en faci un mal ús serà susceptible de ser sancionada.

Per tot plegat, i per començar a restringir l’ús d’aquesta àrea, properament l’horari d’obertura de l’actual àrea d’aportació serà de 8-13h.

Necessitem la vostra col·laboració. Fer una gestió correcta dels residus és responsabilitat de tots i és un compromís amb el medi ambient que ens ha d’interpel·lar.

Moltes gràcies.

 

Darrera actualització: 19.11.2021 | 20:34