Obres a la llar d'infants: inversió de futur

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquestes obres preveuen adequar els espais i  les instal·lacions  a les noves necessitats i normatives que han anat sorgint amb el pas dels anys.

  Responen a la voluntat  de dotar  a la nostra llar d’infants de  la  màxima  comoditat i funcionalitat, així com adaptar les instal·lacions per tal que l’edifici respongui de forma òptima i segura a les necessitats dels nostres infants.

L'actuació preveu:

- Millora en la distribució de l'espai de la planta primera.

Actualment la sala de la planta primera és un espai diàfan en forma de T amb un pilar intermedi i unes balconeres que s'obren cap al terrat. Es preveu amb la reforma crear unes divisòries practicables que permetin individualitzar aquest espai en tres; una sala de taller que disposarà de prestatgeries i pica on els nens es puguin netejar les mans, una sala de psicomotricitat i un espai distribuïdor. Alhora es preveu un ús de l'espai conjunt per a actes puntuals com ara la reunió amb els pares. Aquestes sales disposaran de sortida cap a la terrassa de jocs. Les divisòries es realitzen amb portes corredores de grans. Aquestes sales disposaran d'un nou enllumenat adequat a la seva distribució.

- Adequació de la terrassa de jocs.

Es preveu l'enderroc de la jardinera d'obra sense ús situada a l'extrem oest, l'adequació de la impermeabilització de la terrassa, el pavimentat de la mateixa mitjançant un paviment elàstic de cautxú reciclat de 40 mm i l'adequació del perímetre donant major alçada a les baranes (fins a 1,50) mitjançant un tancament de vidre de seguretat stadip 5+5 translúcid amb perfileria d'acer inoxidable. En aquest espai, es disposarà a més d'un tendal creant una zona d'ombra.

- Instal·lació d'un muntaplats.

La cuina està situada en la planta primera de l'edificació mentre que els nens dinen a les seves aules situades en planta baixa. Això fa que la cuinera hagi de baixar el menjar i els utensilis per les escales, perquè així les educadores el puguin servir a les aules. Per aquest motiu es durà a terme la instal·lació d'un muntaplats que enllaci la zona de cuina amb la zona de distribució de les aules de planta baixa, de forma que les educadores i/o la cuinera puguin accedir al menjar i servir-lo sense haver de pujar i baixar per les escales.La posició d'aquest muntaplats obliga a redistribuir la biberoneria que disposarà d'un nou mobiliari de cuina.També per tal de no requerir entrar a la zona de lactants per accedir al muntaplats es ressituen les portes vidriades d'accés a la zona de lactants.

- Remodelació de l'espai de canviador entre el mòdul de lactants i el mòdul d'un a dos anys.

L'espai del canviador que se situa entre el mòdul de lactants i el mòdul d'1 a 2 anys actualment disposa de dos mobles per a canviar bebès i una pica. No disposa, però de vàters per als nens d'1 a 2 anys que comencen a fer-los servir i això ocasiona el trànsit continu d'orinals entre aquest espai i els serveis del mòdul de 2 a 3 anys.Es preveu la remodelació d'aquest espai integrant dos inodors infantils i una pica a l'alçada dels nens perquè es puguin rentar les mans. S'incorpora, també, un mobiliari que permetrà disposar d'un canviador amb visió cap al mòdul d'un a dos anys i dos canviadors amb visió directe cap al mòdul de lactants. Disposaran cada un d'ells de pica, armari per les escombraries, casellers per als objectes dels infants i prestatges per als bolquers.

- Adequació de l'entrada.

Des de l'exterior de l'edifici fins a arribar a les aules s'han de franquejar tres portes. El fet de tenir tan fragmentat l'espai d'entrada impedeix i dificulta enormement l'entrada amb els cotxets i la rebuda i comunicació amb les famílies. Per aquest motiu es preveu eliminar la segona porta donant major amplitud a la zona d'entrada. Cal dir, també, que amb l'actual funcionament la primera porta ha de romandre sempre oberta perquè l'intèrfon se situa en la segona porta. Aquest intèrfon es connecta en tres dels mòduls interiors, ocasionant que les mestres no sàpiguen a quin mòdul estan trucant ni si algú ja ha obert la porta. Amb l'actuació que es vol portar a terme es preveu eliminar la segona porta i dotar d'intèrfon, des de l'exterior, a cada aula i a la cuina.Es preveu també adequar el sota de l'escala mitjançant portes d'armaris que permetin guardar el material i canviar la porta de seguretat de la part alta de l'escala per una porta amb doble guia més segura i estable.

- Adequació de la instal·lació elèctrica

S'independitzarà el quadre i el comptador elèctric de la cambra de neteja i es disposarà d'un accés directe des de l'exterior. Se situarà un extintor de CO2 i un llum d'emergència. Es duran a terme les actuacions necessàries per tal d'adequar l'edificació a la normativa vigent.

Darrera actualització: 22.07.2021 | 10:35