Projecte de millora dels encontorns de l'església

Dilluns, 14 de febrer de 2022 a les 00:00

A finals de l’any passat es va adjudicar, previ concurs públic, un contracte de redacció i direcció d’obra del projecte de millora dels encontorns de l’església. 

Aquest projecte té dos grans objectius:

  • Crear un gran espai cívic, tipus plaça, al voltant de l’església. Es donarà protagonisme als vianants i al comerç local. Serà un espai on poder passejar, fer actes culturals, el mercat setmanal o, simplement, estar-s’hi mentre es llegeix un llibre.
  • Fer valdre l’església del nostre municipi. És una església romànica del S.XI amb unes característiques que la fan molt especial. Tant és així que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya, essent la categoria de màxima protecció legal que pot atorgar-se a un monument. L’església és la joia del nostre municipi, per tant, cal donar-li la rellevància i posició que es mereix.

Ja s’ha dut a terme una primera trobada entre l’equip redactor i l’equip de govern per compartir necessitats i punts de vista amb relació al projecte. La finalitat és treballar amb tres avantprojectes lleugerament diferents del mateix espai, dels quals alguns consideraran el manteniment de l’església nova (coneguda popularment com a garrafa) i uns altres en consideraran el seu enderroc.

Finalitzats els tres avantprojectes, es faran unes sessions informatives per presentar-los a totes les veïnes i veïns, i posteriorment, celebrar un procés de participació ciutadana en el qual s’escollirà una de les tres propostes.

La previsió és que aquesta primavera es puguin dur a terme tant les sessions informatives com el procés de participació ciutadana.

Pel que fa a l'inici de les obres, molt possiblement s'iniciaran a mitjans de l’any 2023.

L’equip que redacta el projecte i dirigirà l’obra és l’estudi d’arquitectura Feu-Godoy. Són un grup d’arquitectes de Solsona que compten amb una llarga experiència en obres d’intervenció en patrimoni. El seu web oficial és http://https://feugodoy.com/

La durada del contracte adjudicat és de dos anys. El cost del servei de redacció del projecte i direcció de l’obra és de 55.055 €.

Darrera actualització: 13.02.2022 | 21:02

Imatges