Santa Eugènia tindrà Servei d'Atenció Integral del la gent gran (SAIAR)

Divendres, 31 de març de 2023 a les 13:52

L'obtenció d'aquest servei ha estat fruit de tot un procés de converses i negociacions entre alguns municipis d'Osona i  la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya 

Així doncs, la Generalitat ha comunicat que finançarà els centres de dia dels municipis de la comarca que van quedar-se sense finançament i que van haver-ne d'assumir la despesa de manera íntegra. Pel que fa a les places a Osona, es preveuen les següents: 10 places al nostre municipi, Santa Eugènia de Berga, 7 places a Gurb, 10 a Olost, 10 a Sant Julià de Vilatorta, 10 a Sant Quirze de Besora i 10 a Viladrau.

Fins ara, cada centre tenia places privades, que es finançaven amb el suport dels ajuntaments. El finançament d'aquestes places d'atenció diürna es tracta d'un reclam històric que feien els alcaldes dels cinc municipis juntament amb el Consell Comarcal i el Consorci d'Osona de Serveis Socials.

Els SAIAR són equipaments per a gent gran que disposen d'espais diferenciats per oferir els serveis assimilables als d'un centre de dia i altres zones complementàries per tallers i serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies. En aquest sentit, els SAIAR faciliten que la gent gran que viu en determinades zones pugui continuar vivint al seu domicili i alhora tingui cobertes les necessitats d'atenció que requereix. La previsió és que el nou sistema de finançament arribi a començaments d'estiu. El nou finançament assolit ha de permetre una millor gestió del servei i una oferta d'activitats que s'ajusti més a les demandes i a les necessitats de la gent gran.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 13:48