Un exitós passant posa el punt final a la Festa dels Tonis

Dilluns, 31 de gener de 2022 a les 00:00

Aquest cap de setmana Santa Eugènia de Berga ha celebrat la 133a Festa dels Tonis, declarada des de fa anys, Festa d’Interès Nacional, una bona mostra de la cultura popular del nostre país i una festivitat plenament arrelada.

Enguany, la situació de  pandèmia va obligar a suspendre i ajornar alguns dels actes programats, com la Festa TonisJoves i el sopar i ball popular. Els actes van començar el divendres al vespre amb la inauguració de l'exposició de Jordi Cassany a l'església nova. La tarda del dissabte vam poder gaudir de l’entrega de premis del XXIV concurs de dibuix infantil al gimnàs de l’escola.

El diumenge a primera hora, l'esmorzar de traginers encetava les activitats de la jornada i donava forces per acabar d’engalanar els carruatges i preparar els animals. Tot seguit, les autoritats es desplaçaven a la Plaça Major per la recepció oficial a l’ajuntament i rebre la visita de la Delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit. A continuació, Montserrat Sentmartí i Lourdes Galbany, mestres de l’Escola Jacint Verdaguer, van fer la lectura del Pregó i es va donar el tret de sortida al Passant dels Tres Tombs, l’acte central de la festa.

Un fantàstic passant que va poder fer el seu recorregut habitual, estava encapçalat pels Grallers i Timbalers de Vic, les abanderades i els pubills del poble. Tot i la pandèmia, aquesta edició ha aplegat 170 cavalls, 50 carros, 40 voluntaris i ho han presenciat unes 3.000 persones repartides pels carrers del poble. Tancava la festa la ballada i audició de sardanes de la tarda.

Des de l’Ajuntament volem agrair a tots aquells que han fet possible aquesta festa: participants, col·laboradors, voluntaris... i sobretot a l’entitat dels Tonis, perquè tot i les dificultats de la pandèmia han aconseguit fer-nos gaudir d'un passant i una festa magnífica. MOLTES GRÀCIES.

Visca els Tonis i visca Santa Eugènia de Berga!

*En aquest enllaç podeu veure un ampli recull d’imatges

Darrera actualització: 31.01.2022 | 19:05