Visites guiades a l'església romànica

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 13:20

Aquest proper diumenge, com cada segon diumenge de mes, podeu gaudir de la visita guiada a l'església romànica del nostre poble.

Bastida el segle XI, és d'estil romànic. Fou ampliada durant el segle XII, i posteriors reformes l'any 1664 modificaren la seva planta amb la creació de dues naus laterals. En la restauració de l'any 1955, es va procedir a l'enderrocament de les capelles per retornar a la seva estructura primitiva.

Consta de planta de creu llatina amb una nau única coberta amb volta de canó, capçada per un transsepte on s'obren tres absis semicirculars, els altars dels quals són dedicats a Santa Cecília (el de l'esquerra), a Santa Eugènia (el central) i a Sant Jaume (el de la dreta). A la intersecció de la nau i el transsepte s'alça una cúpula sobre trompes, formant un cimbori a l'exterior, de base octogonal, sobre el qual s'aixeca un campanar de torre de dos pisos amb finestres dobles al primer cos i triples al segon.

Destaca la portalada d'accés, a la façana de ponent, amb arquivoltes ornamentades amb motius vegetals i dos parells de capitells també esculpits.

Al Museu Episcopal de Vic es conserven restes de pintures murals i dues lipsanoteques romàniques d'aquest temple.

Us hi esperem!

Darrera actualització: 10.05.2023 | 13:15