Santa Eugènia decideix: remodelació dels encontorns de l'església.

Diumenge, 15 de maig de 2022 a les 00:00

L’església romànica del nostre poble és del S.XI i gaudeix d' unes característiques que la fan molt especial. Tant és així que va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya, essent la categoria de màxima protecció legal que pot atorgar-se a un monument.

Sens dubte,és la joia del nostre municipi, per tant, cal donar-li la rellevància i posició que mereix.

Les veïnes i veïns de Santa Eugènia de Berga majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar una de les tres propostes d'avantprojecte lleugerament diferents de la remodelació dels encontorns de l'església.

Cal tenir en compte que aquestes propostes d'avantprojecte no defineixen encara detalls propis del projecte com podrien ser la concreció del tipus de material pel paviment, l’espeçajat i les tonalitat dels colors dels materials, ni tampoc hi consta el mobiliari urbà (bancs, papereres, font, …) ni l’enllumenat públic. En ser propostes d'avant-projecte presenten una declaració d’intencions on es veu com es vol distribuir l’espai sense entrar a discutir tots els detalls, extrem que com ja hem dit correspon al projecte executiu.

QUINA D'AQUESTES PROPOSTES PREFEREIXES?

PROPOSTA 1.

El projecte contempla mantenir la Garrafa adossada a l'església, tal com és actualment. Aquesta intervenció actua nomes en l'espai públic, sense alterar-ne la morfologia actual. Es tracta d'una actuació
superficial, que no resol problemes de vialitat, espaials i de percepció i valorització de l'església monumental que caldria abordar.

PROPOSTA 2

El projecte contempla mantenir la Garrafa però separar-la de l'església,de manera que esdevindrà un edifici exempt. Aquesta proposta es limita a millorar les condicions de l'espai públic al voltant de l'església i de la Garrafa, atès que no pot resoldre els problemes de manca de visuals, divisió de la plaça en diversos àmbits, manca d'unitat,... i en definitiva dedignificació i revalorització del temple.

PROPOSTA 3

El projecte contempla eliminar la Garrafa. Aquesta actuació permet dignificar el temple, revaloritzar-lo i obtenir un espai públic unitari i de dimensions considerables. Es possibilita una lectura de tot el perímetre i es focalitza el protagonisme sobre l'església catalogada Bé Cultural d'Interès Nacional. La disposició dels paviments ajuda a comprendre la història i les relacions de l'àmbit.

 

Calendari del procés participatiu

- Dimarts, 7 de juny, a les 20:00 a la Sala de plens de l'Ajuntament sessió informativa

- Divendres, 10 de juny a les 18:00 a la Sala de plens de l'Ajuntament sessió informativa

- Del 13 al 19 de juny votació d'una de les tres propostes

La votació es durà a terme a través de la plataforma digital participa311-santaeugeniadeberga.diba.cat.Tot i que s'hi pot navegar lliurament i de forma anònima pel portal, cal haver-se registrat prèviament, facilitant  nom i cognoms i un correu electrònic. 

Per votar, un cop registrats, caldrà verificar l’edat i l’empadronament al municipi de Santa Eugènia de Berga (es demanarà el DNI i la data de naixement).

Es facilitarà la participació a les persones que no tinguin accés a eines informàtiques a través d' Atenció personalitzada a les oficines municipals tots els dimecres de 4 a 7 h de la tarda

 

Darrera actualització: 24.05.2022 | 17:03