Servei de mediació familiar i comunitària

L'ajuntament de Santa Eugènia de Berga està adherit al servei de mediació familiar i comunitària del Consell Comarcal d'Osona.

 

La mediació va agafant pes en la nostra societat gràcies als seus pilars bàsics: neutralitat, confidencialitat, rapidesa, implicació de les parts i voluntarietat.

Per aconseguir l'èxit i una bona resolució és imprescindible la voluntat i el compromís de les parts implicades. Aquesta implicació millora la capacitat dels protagonistes i facilita que aquests se sentin part activa del conflicte i, al mateix temps, de la solució, allunyant-los del paradigma establert en la via judicial, on un tercer estableix com s'ha de solucionar la situació.

Tant en els casos familiars (separacions, convenis reguladors, règims de visita, disfunció de la parentalitat, etc.), com en els comunitaris i veïnals (sorolls, obres, olors, animals domèstics, relacions complexes, escales multi-problemàtiques, etc.) es promou una millora de les relacions personals a través de la mediació, del diàleg i d'altres eines de gestió de conflictes.

 Àmbits d'actuació 

  • Família

  • Veïnal i comunitari

  • Formació

 

Recomanacions i informació d'interès 

  • Si et trobes amb un conflicte escolta, parla i intenta arribar a un acord amb l'altra persona. Si no us en sortiu, proveu amb la mediació.

  • El servei de mediació és universal i gratuït.

  • La mediació és una eina per abordar el conflicte mitjançant el diàleg i el respecte amb el suport del mediador o mediadora professional imparcial que us acompanyarà per tal que trobeu un acord satisfactori.

  • La mediació és voluntària, confidencial i neutral.

Adjunt a aquesta pàgina web hi trobareu el díptic informatiu del servei i l'enllaç on hi trobareu més informació i el model de sol·licitud de mediació, que s'ha d'enviar degudament emplenada al Consorci d'Osona de Serveis Socials a l'atenció del Servei de mediació comunitària i ciutadana,

Darrera actualització: 20.09.2022 | 11:16