Primeres accions del Consell d’Infants de Santa Eugènia de Berga

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 00:00

El passat mes de gener, es va complir un any que l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga va engegar el projecte participatiu del Consell d’Infants.

Una iniciativa impulsada des de la regidoria de participació amb l’objectiu de promoure la participació activa dels nens i nenes en tots els àmbits de la vida municipal com a pas necessari perquè aquests assumeixin la seva responsabilitat social i esdevinguin un motor de transformació. La voluntat és potenciar i aprofitar la capacitat que tenen els infants no només de descobrir problemes sinó també d'aportar solucions.

Malauradament, la pandèmia de la COVID19, ha impedit que les conselleres i consellers hagin pogut gaudir de l’experiència d’una forma més plena i satisfactòria. No obstant això, i gràcies als esforços de tots els agents intervinents el Consell no s’ha aturat, s’ha adaptat i ha mantingut la seva activitat.

Des del passat mes de maig les sessions del consell s’han dut a terme de forma telemàtica. En principi, estava previst que es treballés en el projecte dels camins escolars però a causa de les restriccions derivades de la crisi sociosanitària, aquest projecte va esdevenir inviable. Motiu pel qual, es va fer un nou encàrrec a les nostres conselleres i consellers, pensat en el marc de renovació i actualització de la revista d’informació municipal, ISEB.

L’encàrrec concret pel Consell d’infants 2020-2021 fou escollir un nom per la revista; crear un logo, així com, finalment, elaborar un vídeo promocional de la revista. Després de la sessió de treball del consell del mes de desembre, les conselleres i consellers ens van notificar la nova denominació de la revista: INFOSANTA; nom que ja apareix a l’edició d’hivern. En aquest moments, estan treballant amb el que serà el logo de la revista i l’últim tram del curs elaboraran el vídeo promocional.

Des del Consistori, malgrat les dificultats fan una valoració molt positiva del projecte. La regidora de participació, Laura Urtós, manifestava “agraeixo a les conselleres i consellers el seu entusiasme; a les seves companyes i companys la seva col·laboració; a les famílies el seu compromís; a l’escola «Jacint Verdaguer» la seva implicació i a les tècnics el seu dinamisme. Sense la suma de tots aquests elements el Consell d’infants de Santa Eugènia de Berga no seria possible”.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 19:33

Vídeo - Àudio